La Selva Lloret de Mar Societat Tossa de Mar

Millores per valor de 680.000 euros a la potabilitzadora de Lloret i Tossa

Planta potabilitzadora de Lloret i Tossa

Planta potabilitzadora de Lloret i Tossa. Foto: Diputació de Girona

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona destina 680.000 euros en tres actuacions de millora de la potabilitzadora de Lloret de Mar i Tossa. Aquest equipament s’encarrega de subministrar aigua potable a les dues poblacions de la Selva Marítima i també de minimitzar el deteriorament progressiu de les captacions ubicades a l’aqüífer de la Tordera, a causa de l’excés de ferro i manganès. La primera de les actuacions -d’un total de tres- ja ha finalitzat i consisteix en la construcció d’un ‘bypass’ en l’entrada d’aigua que ha de garantir el funcionament de la planta durant les tasques de neteja sense la necessitat d’interrompre el subministrament d’aigua potable. A més, s’ampliarà l’edifici de control i també la línia de fangs.

En la segona fase de les obres, el Consorci està construint un nou edifici de control al costat del que ja hi havia fins ara. Tots dos estaran connectats a través d’un passadís. El nou edifici tindrà una zona de taller i magatzem i una altra per a usos administratius que incorporarà una sala de reunions. En l’edifici existent també s’estan fent millores, com ara tirar a terra diversos envans per distribuir l’espai de forma òptima.

En una tercera fase, el consorci ampliarà la línia de fangs per millorar-ne l’eficiència del tractament. Les obres consistiran en la reforma de l’espessidor i el magatzem de fangs. També s’instal·larà un agitador al dipòsit d’acumulació de neteja de filtres i es substituiran les bombes d’aquest dipòsit.


Publicitat

La previsió és que les obres acabin en cinc mesos amb l’objectiu que la instal·lació estigui plenament operativa a l’inici de la temporada d’estiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*