Arbúcies La Selva Portada Societat

Sis plantacions de marihuana desmantellades en tres mesos a Arbúcies

Una de les plantacions de marihuana descobertes a Arbúcies

Una de les plantacions de marihuana descobertes a Arbúcies. Foto: Policia Local Arbúcies/ACN

En els darrers tres mesos s’han desmantellat sis plantacions de marihuana a Arbúcies. En total, les operacions policials han acabat amb cinc detencions i 20.000 plantes intervingudes, la majoria dins del Parc Natural del Montseny. L’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, adverteix que les plantacions de marihuana s’han convertit en un “caramel” per als traficants. En aquest sentit, Garriga explica que l’orografia de la zona, la densitat de bosc que ocupen els 90 quilòmetres quadrats del municipi i “l’avantatge” que suposa tenir l’autopista i l’Ex Transversal a prop de la localitat, fan que Arbúcies sigui un lloc atractiu per a les bandes que es dediquen al negoci de la marihuana.

Garriga reconeix que “preocupa” la proliferació de plantacions a Arbúcies i diu que des del consistori “hi posen tots els esforços” per descobrir-les i denunciar els traficants. En aquest sentit, el batlle destaca la feina que fan els treballadors municipals i explica que han creat un cos de vigilants rurals i s’han especialitzat alguns agents de la Policia Local d’Arbúcies per tal de poder detectar ràpid les zones on sospiten que hi pot haver una plantació.

L’operació més important va tenir lloc el passat 5 d’agost per part de la Guàrdia Civil i va comptar amb la col·laboració de la Policia Local d’Arbúcies. En aquella operació, una de les més importants que s’han dut a terme a les comarques gironines, es van requisar 10.650 plantes i es van fer cinc detencions. Totes les persones detingudes vivien en barraques de la zona des d’on controlaven les plantacions. Els arrestats, a més, s’encarregaven de regar els cultius a través de captacions d’aigua il·legals de les diferents rieres de la zona.


Publicitat

A tots cinc se’ls atribueixen els delictes de cultiu i elaboració de drogues, pertinença a grup criminal i delictes contra els recursos naturals i el medi ambient. Els arrestats han ingressat a presó després de passar a disposició del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*