Maresme Pineda de Mar Portada Societat

Desmantellen un cultiu de marihuana a Pineda amb 6.000 plantes

Cultiu de marihuana desmantellat a Pineda de Mar

Cultiu de marihuana desmantellat a Pineda de Mar. Foto: Policia Nacional/ACN

La policia espanyola ha desmantellat un cultiu de marihuana de 3,5 hectàrees de superfície i 6.000 plantes en una parcel·la agrícola a Pineda de Mar. Hi ha cinc persones detingudes, entre elles els dos màxims responsables.

La investigació es va posar en marxa a finals de l’estiu quan es va tenir coneixement de l’existència d’una gran plantació de marihuana en la finca en qüestió. Tot i que els seus responsables van crear una societat mercantil dedicada a la plantació de cànem industrial per camuflar l’activitat il·lícita, durant la investigació es va constatar que la majoria de plantes eren femenines i que, per tant, produïen cabdells. La droga comissada, un total de 6.000 plantes i 3.800 quilos de cabdells, tindria un valor de 10 milions d’euros al mercat negre.

Més enllà de constituir la societat mercantil per donar aparença de legalitat a la plantació, també es va crear una pagina web per vendre els cabdells a particulars, amb un preu de 4,99 euros la unitat amb una comanda mínima de 10 unitats.


Publicitat

La parcel·la del cultiu es trobava a l’interior d’una propietat privada amb entrada restringida i oculta per una depressió natural del terreny i per molta vegetació. Els seus responsables havien instal·lat una caseta mòbil per poder vigilar-la les 24 hores.

Durant els registres, a més de la droga, també es va localitzar nombrosa maquinaria i dos vehicles. A més, en una nau industrial de la mateixa població van localitzar tres màquines elèctriques per separar els cabdells de la planta. Les restes que obtenien, en comptes de llençar-les, les congelaven per obtenir picadura que també venien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*