La Selva Portada Societat

Condemnen a 2 anys d’internament tancat el menor que va apunyalar una professora a Vidreres

Agents dels Mossos d'Esquadra sortint de l'institut de Vidreres.

Agents dels Mossos d’Esquadra sortint de l’institut de Vidreres el passat 29 d’abril. Foto: Xavier Pi – ACN

El jutjat de menors ha condemnat a 2 anys d’internament en règim tancat l’estudiant de 15 anys que va apunyalar una professora a l’institut de Vidreres. La sentència també li imposa 1 any de llibertat vigilada i li prohibeix acostar-se a menys de 400 metres de la víctima durant 5 anys. El jutjat el condemna per temptativa d’homicidi en concurs amb un delicte d’atemptat amb una atenuant d’alteració psíquica i una altra de reparació del dany, perquè la família de l’adolescent ja havia consignat 7.000 euros per fer front a la indemnització.

Els fets van tenir lloc el passat 29 d’abril, quan el menor va agredir la professora amb un ganivet de 13 centímetres mentre feia classe. Li va llançar l’arma al cap i després li va clavar al coll. També va intentar clavar-li a l’abdomen. Segons recull la sentència, el menor –que estudiava 4t d’ESO- va ser expulsat durant cinc dies al mes d’abril “per una successió d’incidències relatives al seu comportament”. L’adolescent creia que la professora era la responsable que se li hagués imposat aquest càstig i, per això, la va atacar mentre feia classe.

El jove va ordenar als seus companys de classe que marxessin de l’aula, però com que alguns van decidir quedar-se, va ser ell qui va optar per marxar. Va sortir al pati de l’institut, va llançar al ganivet a terra i poc després va ser detingut per la Policia Local de Vidreres.


Publicitat

La sentència del jutjat de menors recull la conformitat a la qual han arribat la fiscalia, la defensa i l’acusació particular, encapçalada pels lletrats Carles Monguilod i Jordi Corominas. La sentència és ferma i no es pot recórrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*