La Selva Maresme Portada Societat

Arrenca la campanya de vacunació de la grip a la Selva Marítima i l’Alt Maresme

CAP Dr. Josep Torner i Fors de Malgrat de Mar. Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

CAP Dr. Josep Torner i Fors de Malgrat de Mar. Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El Departament de Salut ha donat el tret de sortida aquest dilluns a la campanya de vacunació contra la grip d’enguany. A la Selva Marítima i l’Alt Maresme diversos equipaments municipals cedits pels Ajuntaments són els espais on s’administraran les vacunes. Només en determinats coses, la dosi de la vacuna de la grip s’administrarà el centre d’atenció primària (CAP).

A Blanes, la vacunació contra la grip es concentra al centre de Mas Enlaire, on durant els darrers mesos s’ha dut a terme la campanya de vacunació massiva contra la Covid-19. L’any passat la vacunació de la grip es va dur a terme a tots els barris de la població. A Pineda de Mar, el lloc habilitat per a la vacunació contra la grip és l’Espai Sara Llorens de la plaça de les Mèlies.

Pel que fa a les poblacions on l’atenció primària està gestionada per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (Calella, Malgrat, Palafolls, Lloret i Tossa), la vacuna de la grip també s’administrarà en diferents espais municipals, a excepció de Tossa on es portarà a terme al mateix consultori. A Calella, el punt de vacunació està situat a la fàbrica Llobet-Guri; a Malgrat, a Can Campassol; a Palafolls, a una sala annexa al consultori local i a Lloret, a El Puntet.


Publicitat

La campanya de vacunació contra la grip va dirigida a persones majors de 60 anys i a les que tenen patologies cròniques o patologies de risc i als seus convivents. També a les embarassades i dones durant el postpart fins als 6 mesos després del part, a professionals sanitaris, sociosanitaris, de centes geriàtrics i oficines de farmàcies i als infants entre 6 mesos i 2 anys que tinguin antecedents de prematuritat.

Una de les novetats de la campanya d’enguany és que les persones que van rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19, i que tenen més de 70 anys, podran rebre alhora la vacuna de la grip i la dosi de reforç contra la Covid-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*