Contingut patrocinat

L’economia és un invent de les persones que podem canviar quan vulguem

El Cercle la Selva amb l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge de Blanes, durant la gravació de la campanya de difusió dels valors de l’ESS “De La Selva Al Món”. Foto: Soroll de Fons.

El Cercle la Selva amb l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge de Blanes, durant la gravació de la campanya de difusió dels valors de l’ESS “De La Selva Al Món”. Foto: Soroll de Fons.

CONTINGUT PATROCINAT

El moviment cooperatiu, juntament amb l’Economia Social i Solidària, actualment és la institució humana més preparada per donar respostes locals i globals a les actuals crisis que vivim: econòmiques, socials i mediambientals

L’economia tradicional promou relacions per interès, un sistema econòmic basat en el capital per damunt de la vida i de les persones, on tot és pura competència i ningú es fa responsable de res. L’economia sistèmica, per contra, promou els llaços humans, l’afecte, la cooperació, la innovació amb mirada col·lectiva i el bé comú.


Publicitat

Per això, les cooperatives són empreses basades en una sèrie de valors acordats internacionalment (l’equitat, la igualtat i la justícia social) amb un objectiu que no és simplement econòmic (els aspectes socials, culturals i mediambientals també importen) i que es gestionen de manera democràtica sota el principi democràtic i igualitari de “una persona, un vot” (independentment del capital aportat). El 12% de la població mundial és cooperativista.

Quan les cooperatives creen xarxa entre elles és quan podem parlar d’INTERCOOPERACIÓ, un procés de construcció conjunta de relacions entre empreses per a la transformació social.

Si aquestes paraules et ressonen, et remouen i t’interpel·len… què et semblaria fer un cafè online amb tot un referent del món cooperatiu?

 

LAZOS, REDES Y AFECTO COMO MARCO DE INTERCOOPERACIÓN E INNOVACIÓN

David Pino, Director d’Innovació i Economia Social a l’ajuntament de Sevilla

Dilluns 25 d’octubre, de 15.30 h a 16.30 h (gratuït, on-Line)

INSCRIPCIONS DAVI PINO AQUÍ

https://forms.gle/z4Cc72yuPugZGzJT9

Si a més a més sou cooperativa o associació (amb mires d’esdevenir cooperativa) o una persona autònoma o emprenedora en clau d’Economia Social i Solidària de la comarca de la Selva i voleu conèixer altres projectes per intercooperar… Aprofitem i fem les postres??

 

SESSIÓ INTERCOOPERACIÓ COOPERATIVES, ASSOCIACIONS (QUE VOLEN ESDEVENIR COOPERATIVA), PERSONES AUTÒNOMES AMB VALORS DE L’ESS DE LA SELVA

Dilluns 25 d’octubre, de 15:30 h a 17.30 h (gratuït, on-line)

INSCRIPCIONS DAVID PINO + SESSIÓ INTERCOOPERACIÓ AQUÍ

http://serveis.ateneucoopgi.org/program/sessio-intercooperacio-selva

 

Vols conèixer altres iniciatives socials a la comarca de la Selva?

https://www.youtube.com/channel/UCrDBpyigthLYSKzO5obOuhA

www.cerclelaselva.org

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*