Contingut patrocinat

La política municipal és clau en el foment de l’economia social i solidària

El Cercle la Selva i la Cooperativa Set De Disseny, durant la gravació de la campanya de difusió dels valors de l’Eeconomia social i solidària “De La Selva Al Món”. Foto: Soroll de Fons

El Cercle la Selva i la Cooperativa Set De Disseny, durant la gravació de la campanya de difusió dels valors de l’ESS “De La Selva Al Món”.
Foto: Soroll de Fons.

CONTINGUT PATROCINAT

El Cercle La Selva de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, juntament amb l’ajuntament d’Arbúcies i el Consell Comarcal de la Selva, organitzen una jornada el dijous 28 d’octubre sobre Polítiques Públiques i Foment de l’Economia Social i Solidària (ESS), adreçada a alcaldies, regidories, funcionariat i cos tècnic dels Ens locals de la Selva

L’Economia Social i Solidària (ESS) és el conjunt d’iniciatives socioeconòmiques que prioritzen les persones per damunt del lucre, que promouen el paradigma de la Vida per davant de l’interès personal i de la competència desmesurada del lliure mercat.
Els municipis tenen eines molt potents per poder enfortir la qualitat de vida, la justícia social, la participació democràtica i la sostenibilitat de les persones: Cooperatives d’impuls municipal, col·laboració amb empreses d’inserció sense ànim de lucre i, especialment, la contractació pública responsable (licitacions i compra pública).


Publicitat

L’Administració fa compres amb diners públics, i és per aquesta raó que l’acció de consum de la mateixa queda regulada en un marc legal molt estricte per tal d’assegurar un ús transparent i adequat dels recursos comuns. L’elevat impacte potencial de la compra pública està relacionat en gran mesura amb els volums econòmics implicats: l’Administració té un gran poder sobre els criteris a fixar (eficiència econòmica, social i ambiental) i, per tant, sobre el tipus d’empreses que atreu.

Si les persones hem canviat valors i la manera de consumir, què passa amb l’Administració? Doncs que pot ser una autèntica Palanca de Canvi en aquest context.

Si ets una persona amb responsabilitats públiques o tècniques en un Ens local o supramunicipal de la comarca de la Selva, t’animem a participar de la jornada que es farà el proper dijous 28 d’octubre a Arbúcies, al Museu Etnològic del Montseny – La Gabella, de 9.15 h a 13.30 h.

 

INSCRIPCIONS
https://forms.gle/AjXG7MXQnxdtHzLa7

✅ Per saber què és l’ESS des de la política pública local.
✅ Per aplicar l’ESS a licitacions i compres públiques.
✅ Per conèixer experiències d’impuls de cooperatives municipals.
✅ Per veure com les cooperatives d’inserció reverteixen la vulnerabilitat social.
✅ Per crear xarxa d’Economia Social i Solidària entre municipis.
✅ Per saber per on començar.

AMB:
Onditz Portabella, experta en compra pública.
Xavier Rubio, Cap de Departament d’Economia Social de l’ajuntament de BCN i membre de La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS).
Albert Rosa, Gerent de la Cooperativa de serveis forestals Idària, de l’empresa d’inserció Eina Activa, i de la Fundació El7 d’Astres.
Jaume Salmerón, Regidor d’Atenció i Serveis a les Persones, Cooperació, Educació i Ensenyament, i Habitatge de l’ajuntament d’Arbúcies.

 

Vols conèixer altres iniciatives socials a la comarca de la Selva?

https://www.youtube.com/channel/UCrDBpyigthLYSKzO5obOuhA

*Agraïm el suport de la Cooperativa Opcions i el seu suport per explicar el concepte de Compra Pública Responsable.
www.cerclelaselva.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*