La Selva Política Portada Santa Coloma de Farners

Santa Coloma congela els impostos municipals tret de les escombraries

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

El ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha aprovat les ordenances fiscals per a l’any 2022. El govern de la capital de la Selva congela els impostos i taxes per a l’any vinent tret de les escombraries, que s’apugen un 5% per a particulars i un 4% a empreses i negocis. L’alcalde de Santa Coloma, Joan Martí, ha justificat aquest increment per “la regularització de preus després de la finalització del contracte amb l’anterior empresa responsable de la prestació del servei i que ja va motivar un augment del 8% el 2020”. Les ordenances s’han aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals tret de la CUP que s’ha abstingut.

Pel que fa a l’impost de béns immobles (IBI), el consistori colomenc l’augmentarà en un 50% als propietaris que tinguin més de tres habitatges si els tenen buits un mínim de dos anys. Segons expliquen des de l’Ajuntament, es vol “forçar” els propietaris que posin els immobles al mercat.

Respecte l’ordenança reguladora de l’impost sobre construccions (ICIO) s’establirà una bonificació del 95% a favor de les construccions que incorporin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*