La Selva Lloret de Mar Portada Societat Tossa de Mar

SOS Lloret denuncia la “fragmentació” del camí de ronda de Tossa a Lloret

Activistes de SOS Lloret davant la presència policial

La Policia Local i els Mossos han impedit el pas als manifestants de SOS Costa Brava aquest dissabte. Foto: Gerard Vilà/ACN

Les entitats SOS Lloret i SOS Costa Brava han dut a terme aquest dissabte una acció per denunciar la “fragmentació” dels camins de ronda de la Costa Brava i les “pràctiques abusives” dels propietaris de les finques construïdes a primera línia de mar per on passen aquests camins. L’acció s’ha centrat en el camí de ronda de Tossa a Lloret, a l’alçada de la finca de Can Juncadella, al terme municipal de Lloret de Mar. Els activistes s’han endinsat al camí de ronda “fortament armats amb pistoles d’aigua” per tal de “fer front a les intimidacions” que impedeixen el pas per aquesta finca.

Els propietaris de Can Juncadella van signar el 2009 un conveni amb l’Ajuntament de Lloret de Mar que permetia tancar el camí de ronda per fer-ne una sèrie de millores que, asseguren que mai s’han executat. El camí va romandre tancat fins que el 2016 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va resoldre que el camí era d’ús públic. La propietat va interposar recursos fins que el 2020 el Tribunal Suprem va ratificar la sentència del TSJC.

En un comunicat, SOS Lloret denuncia les “pràctiques intimidatòries” de la propietat als usuaris que decideixen endinsar-se a la finca malgrat els diversos cartells que alerten de la prohibició de pas. Expliquen les experiències de caminants que han rebut alertes per megafonia i, fins i tot, s’han trobat amb la presència de vigilants de seguretat privats armats que els prohibeixen el pas. També denuncien que el camí es troba tallat en diversos punts per el que qualifiquen com a “política de fets consumats dels propietaris”. I posen com a exemple arbres caiguts a meitat de camí. Una situació que, segons diuen, també es dona entre Cala Banys i Fenals i Sa Boadella i Santa Cristina.


Publicitat

Per altra banda, SOS Lloret també denuncia la presentació d’un projecte de legalització d’unes obres que s’haurien executat sense llicència a primera línia de mar i de les quals l’entitat ja va alertar el 2019. SOS Lloret va presentar el passat estiu al·legacions contra aquest projecte de legalització.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*