Portada Santa Susanna Societat

L’alcalde de Santa Susanna s’enfronta a 14 anys d’inhabilitació per presumpta prevaricació

L'alcalde de Santa Susanna en un judici

L’alcalde de Santa Susanna en un judici. Foto: Blanca Blay/ACN

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (AiS-Junts), tornarà a judici la setmana vinent per un presumpte delicte de prevaricació. Campolier, el batlle del Maresme que més temps porta al capdavant d’una alcaldia a la comarca, està acusat de prorrogar irregularment, i durant almenys cinc anys, el servei de transport urbà del municipi, que inclou el trenet turístic, el bus escolar i el bus urbà. La Fiscalia demana catorze anys d’inhabilitació per agreujant de reincidència. Campolier ja va ser inhabilitat durant quatre anys per un altre delicte de prevaricació, entre 2007 i 2011. En aquella ocasió per encarregar i pagar projectes municipals a l’arquitecte de l’Ajuntament, al marge del seu sou com a funcionari.

En el cas que es jutja a partir d’aquest dimecres, Campolier haurà de defensar perquè el 2013 va continuar mantenint el servei de trenet turístic, bus escolar i autobús urbà a una empresa que va esgotar les prorrogues previstes per contracte. A més de la caducitat de la llicència, es dona la circumstància que també el 2013 hi va haver una segona empresa que va presentar una instància a l’Ajuntament, interessada en prestar el servei.  Segons la Fiscalia Campolier ho va obviar, va fer “cas omís” de les advertències del secretari municipal i va mantenir la primera empresa, sense convocar concurs públic. El 2014 va a aparèixer una tercera empresa interessada en prestar el servei a Santa Susanna. L’alcalde va tornar a prorrogar el contracte amb la primera empresa.

Fiscalia alerta que aquesta situació es va allargar almenys fins 2018, quan es va tancar la instrucció, “sense que es pugui descartar que aquesta situació continuï a dia d’avui”. De fet, segons les dades obertes del consistori, la licitació del trenet turístic es va obrir el passat mes de juny i no consta que s’hagi adjudicat encara al nou concessionari.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*