La Selva Societat

Un veí de Blanes mor en un caiguda al Parc Natural del Montseny

Efectius dels GRAE

Imatge d’arxiu d’efectius dels GRAE treballant en un rescat al Pedraforca el 2018. Foto: Bombers/ACN

Un excursionista ha mort aquest dimarts després de caure d’uns 50 metres en una zona de difícil accés del Parc Natural del Montseny, a Gualba. La víctima és un veí de Blanes segons avança Diari de Girona i estava fent una ruta en grup quan s’ha precipitat a prop del Gorg de la Goja, des d’un corriol que surt al Mirador i baixa cap a la zona del salt d’aigua.

Els Bombers han rebut l’avís poc abans de les onze del matí i han activat l’helicòpter de rescat amb la unitat sanitaritzada dels GRAE amb un metge del SEM i un vehicle lleuger terrestre de suport. Els efectius han iniciat la recerca de la persona accidentada seguint les indicacions dels testimonis i han fet una instal·lació de cordes fins a la llera del riu per poder accedir a la zona.

Una vegada el dispositiu ha arribat al lloc de l’accident, amb molt poca visibilitat, ha constatat que l’excursionista era mort. Davant la impossibilitat d’evacuar el cos en helicòpter, els efectius de muntanya dels Bombers han assegurat la víctima i, juntament amb efectius dels Mossos, que han desplaçat a la zona cinc dotacions, l’han extreta amb cordes fins a un punt on l’helicòpter ja ha pogut actuar.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*