Educació La Selva Sant Hilari Sacalm Societat

Les famílies del Sant Josep de Sant Hilari denuncien que la Generalitat els denega entrar a la xarxa pública

Sant Josep Sant Hilari

Escola Sant Josep de Sant Hilari Sacalm. Foto: Aj. Sant Hilari

Les famílies dels alumnes de l’escola concertada Sant Josep de Sant Hilari Sacalm i de la Llar Cent Fonts asseguren que després de diverses negociacions la Generalitat els denega “ara” entrar a la xarxa d’escoles públiques “al·legant baixa natalitat i necessitat d’inversió a les instal·lacions”. En un comunicat signat per la Comissió Salvem l’Escola, asseguren que el centre pateix “greus dificultats econòmiques” per les retallades que ha patit la concertada en els últims anys i que es veuran obligats a tancar d’aquí a dos cursos si no reben les ajudes “tantes vegades promeses”.

Els pares i mares, a més, alerten que “si es tanca la porta” a la seva entrada a la pública, “s’hauran de fer inversions a l’escola pública del poble per encabir-hi l’alumnat que es quedarà sense escolaritzat”.

A l’escrit, insisteixen que al juny, coincidint amb la manifestació en contra de la retirada del concert al grup de P3, el Departament d’Educació preveia fer el pas. De fet, recorden que l’exdirector dels Serveis Territorials d’Educacuó a Girona va manifestar en una entrevista fa uns mesos que treballaven perquè el centre fos absorbit per la xarxa d’escoles públiques i que “seria una realitat al 2022”.


Publicitat

“Tanmateix, canvi de govern i, tot d’una, ara es denega aquest accés al·legant baixa natalitat i necessitat d’inversió a les instal·lacions, motiu que mai havia estat esmentat quan, anteriorment, el Departament havia revisat l’equipament”, asseguren.


Publicitat

A més, insisteixen que tant l’escola Sant Josep com la llar d’infants compleixen tots els requisits legals per integrar-se i que en una consulta al propi centre celebrada el maig passat el 85% de les famílies van votar a favor de passar a formar part de la xarxa pública.

“Sant Hilari veu amb estupefacció i sense poder fer-hi res com es posa en perill el benestar i la qualitat de l’educació dels més petits i desprotegits del poble”, remarquen al comunicat. “Una vegada més, tot queda en un núvol de fum”, asseguren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*