Blanes La Selva Portada Societat

Blanes estrena un sistema d’avís d’emergència per a negocis de la població

Policia Local de Blanes

Agents de la Policia Local de Blanes treballant a la sala de càmeres. Foto: Gerard Vilà/ACN

L’Ajuntament de Blanes posarà en marxa els propers dies un sistema d’avís d’emergència que connecta els comerços de la ciutat amb la Policia Local de manera instantània. Es tracta de DragAlert, una aplicació mòbil vinculada al telèfon del propietari del local, que es pot activar des del mateix dispositiu o des d’una tauleta. Des del consistori deixen clar que aquests sistema “no pretén substituir les alarmes”, sinó que vol ser una fórmula “més eficaç” en cas de necessitat.

El dispositiu funciona com un botó virtual que, quan s’activa, envia una alerta immediata a la central de la Policia Local de Blanes o a un dels vehicles patrulla. D’aquesta manera s’agilitza la resposta dels agents. De moment aquest dispositiu només està disponible per telèfons amb sistema operatiu Android. El sistema està pensat només per a negocis i no atendrà cap alerta que es produeixi a la via pública. En aquest cas, s’haurà de trucar al 112.

DragAlert només es podrà activar en cas de robatoris amb violència o amb força, en cas d’alteració de l’ordre públic com baralles o en situació de risc per les persones i es retirarà en cas que se’n faci un mal ús. Es considera mal ús realitzar un total de 3 avisos mensuals que siguin falses alarmes o 6 avisos que siguin falses alarmes al llarg de sis mesos. També es farà la baixa d’ofici en cas que es detecti un canvi de titular al comerç.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*