Cultura La Selva Santa Coloma de Farners Societat

Quim Torra serà nomenat Confrare d’Honor a la Festa de la Ratafia d’enguany

Festa de la Ratafia

Festa de la Ratafia. Foto: Confraria de la Ratafia

La Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners nomenarà Confrare d’Honor al president Quim Torra. Altres personalitats que han rebut abans aquest reconeixement són Xavier Codina, Carme Ruscalleda, Josep Roca o Carles Puigdemont, entre d’altres. El nomenament tindrà lloc el 12 de novembre durant la Gala de la Ratafia. La Festa de la Ratafia arriba enguany a la 40a edició i tindrà lloc de l’11 al 14 de novembre. Algunes de les novetats destacades són l’exposició Volem ratafia, la creació especial de la ratafia Volem i un col·leccionable.

Per celebrar el 40è aniversari s’ha elaborat l’exposició i la capsa col·leccionable “Volem Ratafia” que explica la relació de Santa Coloma de Farners. És una mostra que es podrà veure durant el mes de novembre a la Casa de la Paraula de Santa Coloma.

Un altre dels plats forts de la Festa de la Ratafia és el Concurs de Ratafies Casolanes. Enguany s’hi han presentat més de 200 propostes. El jurat, format per 45 experts, haurà d’escollir les millors. I durant el cap de setmana del 13 i 14 de novembre, el centre de Santa Coloma tornarà a bullir amb la Fira de Ratafies comercials, que comptarà amb la presència de més de 25 marques de ratafia. Aquesta és una de les activitats que es van haver de suspendre l’any passat davant l’augment de contagis de Covid-19.


Publicitat

Altres propostes destacades els tallers i xerrades tècniques. Entre altres, hi ha programat un tast de ratafies guiat. una taula rodona sobre els orígens de la festa, el V Congrés de Licors i Aiguardents Casolans “Sobretaula” o l’exposició de 720 dibuixos dels alumnes participants al cartell participatiu de la festa, la cursa de la ratafia, l’actuació de castellers dels Guillats de la Selva, el concurs d’aparadors o el mercat d’artesans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*