Hostalric La Selva Portada Sant Feliu de Buixalleu

Discrepàncies per la reconversió del parc de bombers d’Hostalric i Sant Feliu en un centre de formació

Bombers Hostalric

Dos camions de Bombers del parc d’Hostalric i Sant Feliu de Buixalleu. Foto: Aleix Freixas/ACN

La notícia de la reconversió del parc de bombers d’Hostalric-Sant Feliu de Buixalleu en un centre de formació a partir de l’1 de gener pròxim no ha acabat de caure del tot bé al territori. Els efectius que s’hauran de reubicar a d’altres parcs -entre ells a Santa Coloma de Farners i Lloret de Mar- i també el sindicat CCOO, critiquen que la mesura s’ha pres “d’esquena” a ells i que anirà en detriment del temps de resposta davant incendis i emergències.

El nou pla operatiu i de millora de la Regió d’Emergències de Girona ha generat discrepàncies, tant dins del cos com entre ajuntaments. Hi ha qui el veu bé, perquè suposa reforçar parcs i incrementar els efectius, però també hi ha qui el critica, no més per la reconversió en sí mateixa, sinó per les formes de la Generalitat.

Des del sindicat CC.OO es parla obertament de “tancament” de parcs i diu que la decisió ja està presa. “Durant la reunió d’ahir, la Direcció General ens ho va posar damunt la taula i ens va dir que això és el que hi ha; estem totalment en desacord amb les formes”, afirma el delegat sindical de CCOO Víctor González en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN).


Publicitat

Crítiques de Sant Feliu de Buixalleu

A Sant Feliu de Buixalleu, la reconversió del parc de Bombers en un centre de formació s’ha rebut amb sorpresa des de l’Ajuntament. L’alcalde, Josep Roquet, assegura que se’n va assabentar a través dels mitjans i lamenta que la Generalitat no hagi treballat la proposta de manera conjunta amb el territori.

Roquet afirma que els fa “por” que els nous usos del parc suposin pèrdua de serveis per al municipi i l’àrea d’influència i per això creu que aquesta és “una notícia desagradable”. Roquet, a més ,recorda que el de Sant Feliu de Buixalleu va ser un dels primers parcs que va obrir. “És evident que el servei de proximitat el perdrem, però vetllarem perquè no hi hagi una pèrdua en la qualitat”, ha afegit Josep Roquet.

L’alcalde, malgrat tot, creu que sí serà interessant que el municipi tingui un centre de formació per a Bombers únic a Catalunya. Però també admet que estarà pendent que la reconversió es faci efectiva, perquè no seria el primer cop que una promesa del Govern quedi “en fum”. I com a exemple, posa l’escola que s’havia de construir al poble ara fa disset anys.

Malgrat la manera com han sabut la decisió, l’alcalde diu que “si les coses es parlen, es poden entendre”. Per això, de cara a la setmana que ve, Josep Roquet ha demanat una reunió entre la direcció dels Bombers i tots els cossos de seguretat de la zona (com policies locals i ADF) perquè en coneguin els nous usos.

Més personal i més seguretat

El cap del parc de Bombers de Lloret de Mar (Selva) i responsable del de Sant Feliu de Buixalleu, Lluís Alfonsín, afirma que a nivell operatiu i “organitzatiu” la mesura és “molt positiva”. “S’augmenten els efectius dels parcs que tenien un major nombre de sortides i mancances de personal; a més, guanyaran en seguretat”, assegura.

Malgrat això, Alfonsín sí que admet que la reestructuració dels tres parcs tindrà “conseqüències” a nivell personal entre els efectius que hi treballen. “Hi ha bombers que potser viuen a mitja hora i ara hauran d’anar més lluny, però s’ha pres una decisió que és molt positiva i, al final, donem un servei al ciutadà i més seguretat als Bombers”, afegeix Alfonsín.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*