Economia La Selva Maresme

112 trens suspesos en el quart dia de vaga dels maquinistes de Renfe

Aglomeracions als trens per la vaga a Renfe

Renfe ha operat el 47% del servei de Rodalies durant les primeres hores d’una nova jornada de vaga dels maquinistes. Segons la companyia s’han suprimit 112 trens fins a les nou del matí. La d’aquest dimarts és la quarta jornada d’aturades després que la vaga s’iniciés dijous passat i continués divendres i aquest dilluns, amb acusacions creuades entre la companyia i els maquinistes sobre l’incompliment o no dels serveis mínims.

L’empresa, a més, considera que els treballadors no han complert amb els serveis mínims mentre el sindicat Semaf assegura que no es van rebre totes les cartes en què s’incloïen els treballadors en aquests serveis mínims. El sindicat també ha convocat vagues pel dia 7, 8, 11 i 12 d’octubre, coincidint amb el Pont del Pilar.

Un dels motius que han portat els maquinistes a protestar és el possible traspàs complet de Rodalies a la Generalitat. Altres reivindicacions són recuperar els 700 maquinistes menys que ara té la plantilla arreu de l’Estat i un miler de circulacions que “es van suprimir i no han tornat”, segons Semaf. El sindicat també denuncia l’incompliment del segon conveni col·lectiu sobre noves incorporacions i sortida de personal i mobilitat; i dels compromisos adoptats el 12 de febrer passat per evitar una altra vaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*