La Selva Maresme Portada

Nova jornada de vaga a Renfe amb 24 trens cancel·lats a primera hora

Aglomeracions als trens per la vaga a Renfe

Aglomeracions als trens per la vaga a Renfe. Foto: Tàrsila Galdón/ACN

Avui, nova jornada de vaga a Renfe. Un total de 24 trens s’han cancel·lat fins a les 6.30 hores d’aquest dilluns, amb motiu d’una nova jornada de vaga convocada pels sindicats de maquinistes a Rodalies. Segons ha informat Renfe, en les primeres hores s’ha prestat el 61% del servei previst. La companyia torna a atribuir aquesta situació a “incompliments” en els serveis mínims establerts per part d’alguns maquinistes.

Després del col·lapse de l’estació de Sants de dijous i divendres, Renfe ha reforçat les vies de per enviar notificacions a maquinistes de cara a les pròximes jornades de vaga. Aquestes es lliuren per correu electrònic, burofax i en mà de manera personal.

De moment, Renfe informa que ha obert 31 expedients a maquinistes de Catalunya i País Valencià que han fet faltes “molt greus”. Els sindicats, per la seva banda, diuen que els maquinistes no han rebut correctament les notificacions.


Publicitat

A banda d’avui i dels dos dies de la setmana passada hi ha previstes noves aturades per als dies 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre. La principal reivindicació dels maquinistes és que l’empresa cobreixi les ocupacions no cobertes i la recuperació de les circulacions suprimides.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*