Brunyola Cultura La Selva Portada

Brunyola celebra aquest cap de setmana la 27a edició de la Fira de l’Avellana

Presentació de la 27a Fira de l'Avellana de Brunyola

Presentació de la 27a Fira de l’Avellana de Brunyola a Girona. Foto: CC Selva

La 27a edició de la Fira de l’Avellana de Brunyola s’adapta per segon any a les restriccions de la pandèmia. La inauguració de la Fira, que comptarà amb la presència de diverses autoritats, tindrà lloc demà dissabte al migdia. S’han previst diverses activitats durant tot el cap de setmana: xerrades, visites guiades, concerts i el sopar popular, entre altres.

El programa d’activitats per la tarda dissabte inclou una caminada per les explotacions d’avellaners amb demostració d’eines del camp, un taller de manualitats infantils, una visita guiada per a nens a càrrec de Lourdes Serra i una animació infantil amb el grup Els Trambòtics. Al vespre hi haurà un espectacle sorpresa a càrrec de l’Associació Era Espai Cultural a la mateixa plaça de Brunyola i el sopar popular, que enguany arriba a la sisena edició.

Per diumenge al matí hi ha previstes unes xerrades tècniques i presentacions, una visita guiada al castell de Brunyola i una missa a l’església parroquial. A la tarda es faran les darreres visites guiades al castell i també hi haurà sardanes amb la cobla La Principal de l’Escala i Havaneres amb Els Pescadors de l’Escala. Enguany també tornen els concursos que l’any es van haver de suspendre per les restriccions de la pandèmia. Es tracta del VI Concurs de collir avellanes, el Memorial Joan Hortam el XX Concurs internacional d’esclovellar avellanes, el Memorial Joan Mascort, la XIII Cursa amb sacs a l’esquena i el VII Memorial Pere Parera.


Publicitat

Tot i que el gruix d’activitats de la Fira de l’Avellana de Brunyola es concentren aquest cap de setmana encara quedaran activitats per celebrar, com el 15è Concert Avellana Jove amb les actuacions musicals d’Andrea Pacha, Germà Negre i Pelukas, que tindrà lloc el proper dissabte 9 d’octubre al vespre.

A més de Brunyola, a la comarca de la Selva la producció d’avellana es localitza a Amer, la Cellera de Ter, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Anglès, Santa Coloma de Farners i Vilobí d’Onyar. També n’hi ha a Bescanó i Vilablareix, al Gironès.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*