Cultura La Selva Portada Vidreres

Les excavacions al castell de Sant Iscle de Vidreres posen al descobert un tram de la muralla

L'equip de voluntaris de les excavacions 2021 al castell Sant Iscle de Vidreres

L’equip de voluntaris de les excavacions 2021 al castell Sant Iscle de Vidreres. Foto: Aj. Vidreres/ACN

L’última campanya d’excavacions al castell de Sant Iscle de Vidreres han localitzat un petit tram de mur que delimitava la capella i l’ampliació del castell cap a l’oest, que data del segle XIV i que separava la construcció del gran fossat defensiu que encercla tota la fortalesa. L’actuació també ha permès documentar un llarg tram de muralla que protegia l’accés al castell al segle XIII, i que va ser parcialment enderrocat i soterrat durant el segle posterior per les construccions de l’ampliació.

D’altra banda, al sector exterior de la muralla nord, s’han acabat de descobrir i delimitar completament les restes de la muralla nord més antiga, del segle XII, que es van localitzar durant la campanya de l’any passat.

El castell de Sant Iscle de Vidreres, que formava part del Vescomtat de Cabrera, es va construir al segle XII i va estar actiu fins a principis del segle XVI. Des de l’any 2005 s’hi fan excavacions arqueològiques mitjançant torns de camps de treball, adscrits a la Direcció General de Joventut, patrocinats per l’Ajuntament de Vidreres i gestionats pel Grup d’Esplai Vidrerenc i el COCAT.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*