Economia Maresme Portada

L’Alt Maresme lidera el creixement de la població ocupada a la comarca durant el segon trimestre

Treballador construcció

Un treballador de la construcció. Foto: Gremi Constructors

Les poblacions de l’Alt Maresme han liderat el creixement de la població ocupada a la comarca del Maresme durant el segon trimestre. La població ocupada al Maresme ha crescut durant aquest període per acostar-se gairebé a les xifres del 2019. Entre els mesos d’abril i juny d’enguany s’han registrat un total de 190.327 persones ocupades a la comarca segons un informe de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

Els increments de població ocupada a les poblacions de l’Alt Maresme han estat de forma general per sobre del 10%. És el cas de Malgrat de Mar, amb un 12,58%, Calella (14,52%), Sant Pol de Mar (10,88%), Pineda de Mar (12,83%) i Santa Susanna (14,41%).

Altres dades destacades indiquen que les maresmenques i maresmencs ocupen 199.099 llocs de treball, tant al Maresme com fora de la comarca. La majoria d’aquests llocs de feina, un 80%, són del sector serveis. Un 13% pertanyen a la indústria, un 6% a la construcció i l’1% restant al sector primari.


Publicitat

Els llocs de treball són majoritàriament per compte d’altre (81%) i a jornada completa (69,1%). A més, els contractes fixos-discontinus són els que han experimentat un creixement més destacat, amb un creixement del 26,13% en relació al primer trimestre de 2021 i d’un 72,38% respecte al mateix període de l’any passat 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*