Economia La Selva Lloret de Mar Portada

Lloret acollirà al novembre el primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu

Presentació a Lloret del Congrés de Turisme Esportiu

Lloret de Mar serà la seu del primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu que tindrà lloc al novembre. Es farà al Palau de Congressos Olympic el 25 i 26 de novembre i servirà per abordar el futur del sector. Hi participaran una seixantena de ponents, alguns dels quals seran esportistes de primer nivell. A més serà un congrés semipresencial, ja que alguns dels participants hi seran a través d’hologrames amb tecnologia 5G. Les inscripcions encara no s’han obert però ja hi ha 400 persones que han una preinscripció.

L’any 2019, Lloret de Mar va acollir més de 400 esdeveniments esportius i més de 60.000 persones vinculades a aquest sector. Tot plegat, en instal·lacions municipals. El seu posicionament com a destinació de turisme esportiu és, segons l’alcalde Jaume Dulsat, innegable i, per això, ha estat escollida per acollir el primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu. “Esperem que suposi un kick off i l’inici d’una represa de l’activitat més o menys normal”, ha dit Dulsat durant la presentació.

El congrés té com a objectiu analitzar la relació entre el turisme esportiu i el desenvolupament sostenible i inclusiu, la diversificació, la diferenciació i la desestacionalització. En definitiva, els reptes de futur del sector després de la pandèmia de la covid-19, les tendències i la innovació. També l’assistència en massa en esdeveniments esportius. L’esdeveniment, que comptarà amb conferències i tallers temàtics, també abordarà aspectes com la governança i la transformació digital del sector, a més d’activitats esportives per als participants. Paral·lelament, s’habilitaran espais de ‘networking’ per tal que els participants puguin aprofitar sinèrgies.

En conjunt, un estudi calcula que l’impacte sobre la producció de les despeses dels turistes per motius esportius  a Catalunya durant el 2018 va ser de 558 milions, 269 dels quals per impacte directe; 133,5 per impacte indirecte i 115,5 més per impacte induït.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*