Uncategorized

Trenta detinguts a Mataró per un frau de 800.000 euros a la Seguretat Social i a l’INEM

Agents de la Polícia Nacional han detingut a Mataró trenta persones implicades en un frau a la Seguretat Social i a l’INEM que ascendeix a 800.000 euros. Els detinguts creaven empreses falses a nom de persones insolvents a les que oferien a canvi entre 2.000 i 3.000 euros -que en la majoria de casos no arribaven a pagar- i van contractar fins a 685 suposats treballadors dels quals no van abonar les quotes d’afiliació a la Seguretat Social. Aquests suposats treballadors també entregaven a la banda el 50% dels subsidis d’atur que obtenien de forma fraudulenta quan deixaven de “treballar” per a les empreses fictícies.

La investigació de la Policia, portada a terme per la comisaria de Mataró, ha pogut determinar que la banda va crear fins a sis empreses falses sense cap tipus d’activitat amb l’única finalitat de registrar altes i baixes a la Seguretat Social. A més, els suposats treballadors “rotaven” entre les empreses amb la finalitat d’estar el màxim de temps possible donats d’alta i després sol·licitar l’atur i així poder obtenir per primera vegada el permís de residència o tramitar la seva renovació.

En un comunicat, la Policia explica que l’organització estava perfectament organitzada i funcionava de manera jeràrquica. El seu principal responsable era un ciutadà marroquí que comptava amb l’estreta col·laboració de tres persones més de la mateixa nacionalitat.

Els trenta detinguts estan acusats de presumptes delictes de frau a la Seguretat Social i a la Hisenda pública, falsedat documental, estafa i afavoriment de la immigració il·legal.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*