La Selva Lloret de Mar Portada

El servei de test PCR per a turistes de Lloret finalitza amb més de 3.000 proves fetes

Una infermera fent un test PCR a una turista a Lloret de Mar

Una infermera fent un test PCR a una turista a Lloret de Mar. Foto: Aleix Freixas/ACN

La població de Lloret de Mar ha donat per finalitzat el servei de test PCR per a turistes amb més de 3.000 proves realitzades. Lloret ha estat la primera destinació turística de l’Estat espanyol en oferir aquest servei als turistes per un preu de 52 euros. Concretament, s’han fet 3.080 proves en els dos mesos que ha estat actiu el servei i l’Ajuntament ha fet una valoració molt positiva de com ha funcionat.

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha assegurat que el funcionament ha estat “molt bo”. De fet, Dulsat ha recordat que el servei va tenir tan d’èxit que a principis de juliol ja es va haver de regular l’accés a l’hora de fer les proves perquè s’estava assolint la capacitat màxima de proves per analitzar.

“El funcionament ha estat molt bo, podríem dir que notable. De fet, la mesura va tenir tant d’èxit que, el que preteníem en un principi era donar cobertura a tothom que s’hi presentés sense cita prèvia i sense exigir que estiguessin pernoctant a cap establiment lloretenc, i al final vam tenir tant d’èxit que ho vam haver de regular. Hi havia una cita prèvia que havies de demanar conforme al programa de gestió de l’Ajuntament com qualsevol tràmit a l’oficina d’atenció al ciutadà, i requeríem que fossin o bé persones empadronades a Lloret de Mar o turistes que estiguessin pernoctant al municipi”.


Publicitat

Malgrat tot, aquest servei va generar un efecte crida en poblacions veïnes i molts visitants que no feien nit a Lloret venien a fer-se una PCR per només 52 euros, quan el preu habitual en els laboratoris clínics supera els 100. Per això van obligar als turistes a demanar hora a l’Ajuntament per fer-se la prova. En el moment de reservar la cita per fer-se les proves, calia acreditar que o bé s’estava empadronat a Lloret de Mar o bé hi havia una reserva en alguns dels establiments a Lloret de Mar.

Més incidències però “menys greus” a l’estiu

Per altra part, la Policia Local de Lloret de Mar ha tancat la temporada d’estiu amb 1.654 actes aixecades per infraccions. La major part han estat per incompliments de la llei de Seguretat Ciutadana (587) i l’ordenança de Civisme (457). L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha detallat que aquest nombre d’infraccions comeses suposa un augment respecte l’any anterior. Malgrat tot, destaca que les incidències són “menys greus”.

Dins de les infraccions de l’ordenança de seguretat, hi ha 201 denúncies per molestar amb actituds incíviques la convivència veïnal i també per sorolls durant la nit. La resta (91) són per consum d’alcohol a la via pública. Per altra banda, les 587 infraccions de la Llei de Seguretat Ciutadana són, majoritàriament, per consum o tinença de drogues (301). També hi ha 31 denúncies per tinença il·lícita d’armes o 11 per danys a béns immobles.

L’alcalde, a més, ha apuntat que el compliment dels horaris del toc de queda ha estat “superior al 90%”. De fet, Dulsat ha afirmat que aquest ha estat l’estiu “complicadíssim” a nivell de seguretat de tota la història del municipi. El motiu és que les restriccions sanitàries han obligat a augmentar la presència policial en plena temporada turística per garantir el compliment de les mesures.

Les actes aixecades per la Policia Local per incomplir les mesures anti-covid-19 són 284, un centenar d’elles per no portar la mascareta posada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*