Economia Maresme Palafolls Portada

La planta de Sandoz a Palafolls assumirà 84 treballadors procedents del centre de Les Franqueses

Planta de Novartis a Les Franqueses del Vallès.

Planta de Novartis a Les Franqueses del Vallès. Foto: Albert Segura Lorrio/ACN

La planta de Sandoz a Palafolls assumirà 84 treballadors d’un total de 170 afectats pel tancament de la factoria que l’empresa -que pertany al grup Novartis- té a Les Franqueses del Vallès i que tancarà a finals del 2024. Així ho comunicat la companyia en una nota de premsa feta pública aquest dimecres.

Aquest trasllat forma part de l’acord assolit entre la companyia i els representants dels treballadors a finals de juliol i que contempla una reducció de plantilla de la planta del Vallès de fins a 170 persones, entre trasllats a altres centres, baixes voluntàries i el compromís de gestionar fins a 77 prejubilacions. Per a les baixes voluntàries el pacte contempla 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats. Els treballadors que es traslladin a Palafolls rebran una compensació econòmica de 20.000 euros. L’acord ja ha estat ratificat pels representants dels treballadors.

Segons l’empresa, la decisió del tancament de la planta del Vallès respon a un projecte de “reforç i modernització de la xarxa de producció d’antibiòtics a Europa amb l’objectiu d’obtenir un creixement sostenible a llarg termini i garantir el subministrament de tractaments d’alta qualitat”. La planta de Sandoz a Palafolls es dedica a la producció d’un principi actiu estèril per a antibiòtics.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*