Calella Maresme Pineda de Mar Portada

Resultats desiguals en la mobilitat a l’Alt Maresme després de l’alliberament dels peatges

Autopista C-32 al seu pas per l'Alt Maresme

Aquest dimarts ha fet una setmana de l’alliberament dels peatges al Maresme. A les poblacions de la comarca els efectes d’aquest alliberament s’estan notant de manera desigual pel que fa al trasvassament d’una part de la mobilitat de la carretera N-II a l’autopista C-32. Les previsions del Govern de la Generalitat apuntaven a un increment del trànsit a l’autopista del 21% amb la fi dels peatges.

Per exemple, la imatge de l’N-II al seu pas per Calella és pràcticament la mateixa i els resultats s’esperen “a llarg termini”, un cop es construeixin els nous accessos de la C-32 a Canet de Mar, Calella i Pineda de Mar per fer l’autopista més permeable. A Pineda de Mar, en canvi, ja es nota una reducció del trànsit des del primer dia, sobretot en sentit nord ja que la sortida de Pineda ha deixat de ser la via que utilitzaven els conductors que transiten cap a la comarca de la Selva per estalviar-se el peatge de Santa Susanna.

Calella i Pineda de Mar comparteixen a dia d’avui la mateixa sortida i entrada d’autopista, que desemboca just a la frontera entre els dos municipis, al nord de Calella i al sud de Pineda. Només aquest fet fa que l’alliberament del peatge no hagi tingut pràcticament incidència al centre de Calella i, en canvi, hagi buidat de vehicles el tram de Pineda de Mar.

El regidor de Mobilitat de Calella, Josep Torres, espera que la incidència es pugui veure “amb els anys” i sobretot a partir de la construcció dels nous accessos de l’autopista. En el cas de Calella, el nou ramal de sortida a l’extrem sud del municipi facilitarà als mateixos calellencs que no hagin de travessar tota la ciutat per l’N-II per anar a buscar l’autopista.


Publicitat

A Pineda de Mar, l’alcalde Xavier Amor diu que les primeres sensacions són molt bones i que ja es veu “menys afluència de vehicles”, sobretot de camions, i una descongestió important del trànsit en hores punta. Amor espera ara que l’inici de curs acabi de confirmar aquesta tendència.

En el que coincideixen tots dos és en que el canvi important es notarà la pròxima temporada d’estiu. A l’N-II era habitual veure passar autocars de turistes provinents de França o de l’aeroport de Girona travessant tots els pobles del nord del Maresme fins arribar a destí. A partir d’ara, asseguren, aquests desplaçaments es faran per la C-32.

El nou enllaç de Pineda

Pel que fa a l’enllaç pendent que Territori preveu construir a Pineda de Mar per enllaçar amb la C-32 en sentit Barcelona, l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, avisa que caldrà “estudiar-lo molt”. Amor recorda que en el punt on està previst hi ha també l’entrada al parc natural del Montnegre i el Corredor.

A nivell municipal, el consistori té un projecte per fer un vial per a vinents i un carril bici i la idea de l’alcalde és que en aquest nou enllaç es pugui incorporar el projecte local. “És una entrada que volem consensuar amb la Generalitat. Hi ha aspectes que ens preocupen”, apunta Amor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*