Economia Maresme Portada

Baixen els accidents laborals al Maresme durant el segon trimestre

Treballador construcció

Segons dades que ha facilitat el Consell Comarcal del Maresme, durant el segon trimestre es van comunicar 761 accidents laborals a la comarca del Maresme amb resultat de baixa. Es tracta d’una xifra inferior a la del trimestre passat (-12,33%) i molt superior a la d’un any abans (65,08%). Aquest increment respecte l’any anterior, però, té una clara explicació: durant el segon trimestre del 2020 estàvem sota confinament domiciliari per la pandèmia i, per tant, l’activitat laboral es va reduir als sectors considerats essencials.

De les dades facilitades per l’ens comarcal es desprèn que els homes segueixen protagonitzant més accidents laborals que les dones: un 37,6% dels accidents amb baixa els van patir dones (286) mentre que un 62,4% els van patir homes (475).

Per sectors, la majoria de les persones accidentades durant el segon trimestre d’enguany ha estat personal d’empreses del sector dels serveis (65,83%), seguides per les accidentades en la indústria (17,21%), la construcció (15,11%) i el primari (1,84%). El nombre d’accidents ha baixat en tots els sectors d’activitat respecte al trimestre anterior mentre que ha augmentat en tots en termes interanuals, amb major intensitat en el primari i en els serveis.

Pel que fa al grau de gravetat dels accidents a la feina la dada positiva del segon trimestre és que no s’ha produït cap accident mortal a la comarca del Maresme. La majoria dels accidents a la feina han estat lleus (99,3%) i pocs els greus (0,7%).


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*