El temps La Selva Vilobí d'Onyar

Les precipitacions deixen 48 litres en 30 minuts a Vilobí d’Onyar

El temps

Les pluges intenses anunciades aquest matí estan deixant registres d’aigua importants a la Selva. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació de perill per temps violent pels xàfecs torrencials que s’estan registrant. A l’estació meteorològica de Vilobí d’Onyar s’han enregistrat fins a 48 litres per metre quadrat en només 30 minuts.

El Ripollès i la Garrotxa també són dues de les comarques gironines que estan registrant quantitats de precipitació destacada. A Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) se n’han recollit 26. També es registren inundacions en punts habituals de Girona, com ara la carretera de Barcelona. La tempesta pot afectar les properes dues hores altres comarques com el Pla de l’Estany, Osona i el Baix Empordà. Protecció Civil demana precaució en la mobilitat. El pla Inuncat està en estat d’alerta.

Entre les 16 hores i les 17.30 hores, els Bombers de la Generalitat han atès 25 avisos relacionats amb les pluges a la regió de Girona, bàsicament a la comarca del Gironès. Els avisos eren bàsicament d’esgotaments d’aigua, arbres o branques caigudes i algun vehicle bloquejat per l’aigua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*