Blanes La Selva Malgrat de Mar Maresme Portada

La ciutadania de Malgrat i Blanes demana més protecció per a la desembocadura de la Tordera

Desembocadura de la Tordera - tres60

El procés de participació sobre la protecció de la desembocadura de la Tordera engegat per Blanes i Malgrat al febrer i el març passats constata la demanda de la ciudatania d’augmentar el grau de protecció d’aquest espai natural. Un total de 311 persones han participat en les enquestes per expressar la seva opinió amb relació a l’ordenança per regular els usos i l’accés a la desembocadura en la que treballen els dos Ajuntaments i sobre la declaració de reserva natural parcial d’aquest espai.

Tant a la sessió de presentació que es va fer el 22 de febrer com a les enquestes que la ciutadania de les dues poblacions va poder omplir entre el 16 de febrer i el 5 de març, es va posar de manifest “un elevat grau de satisfacció” amb relació a l’objectiu global de protecció de la desembocadura de la Tordera, els límits territorials, la limitació d’usos i dels accessos que es plantejava al procés participatiu.

Una altra de les conclusions és que les principals aportacions a la proposta inicial dels dos consistoris estan orientades a establir un major grau de protecció de l’espai natural de la desembocadura de la Tordera. En aquest sentit destaquen l’augment de la superfície dels àmbits protegits i l’increment de les restriccions dels usos i els accessos.

Els Ajuntaments de Blanes i Malgrat de Mar treballen actualment en la redacció d’una ordenança municipal conjunta que els permeti regular a curt termini els accessos i usos a la desembocadura de la Tordera. També treballen en la tramitació de la declaració de reserva natural parcial d’aquest espai, un instrument que hauria de servir per protegir la desembocadura a més llarg termini.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*