Uncategorized

Sant Vicenç posa la primera pedra d’un centre comercial i de serveis a peu de la N-II

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha fet l’acte de col·locació de la primera pedra d’un centre comercial i de serveis que es construirà a uns terrenys a tocar a la carretera N-II, al barri de Can Boada i Can Ripoll. L’alcalde de la població, Miquel Ángel Martínez, i el director general de l’empresa que realitzarà la inversió i explotarà el centre han presidit l’acte.

L’alcalde ha senyalat que el projecte “és molt important per Sant Vicenç perquè suposarà la construcció d’uns equipaments dels quals el municipi no disposa actualment i que són una necessitat i una antiga reivindicació”. Miquel Ángel Martínez també ha explicat que ja que els terrenys tenen destinat un ús per a equipaments, “si algú volia construir una zona comercial havia de compensar el municipi d’alguna manera”. Martínez també ha assegurat que el nou centre comercial donarà feina de forma directa a una trentena de persones.

L’equipament estarà finançat al cent per cent per una empresa privada que construirà una zona comercial, un petit mercat municipal, un local per a entitats, pistes de pàdel, un gimnàs i una piscina coberta. Per poder tirar endavant el projecte el consistori ha fet una concessió administrativa dels terrenys a llarg termini. A més, el plec de clàusules recull una sèrie de bonificacions per l’ús dels equipaments per als veïns de la població.

L’associació de veïns i Esquerra-Entesa es posicionen en contra


Publicitat

Durant l’acte un grup de veïns i representants de l’Associació de veïns de Can Boada i Can Ripoll van desplegar un parell de pancartes contràries a la construcció del centre comercial. David Pons, secretari d’organització d’Esquerra-Entesa de Sant Vicenç -que dóna suport a l’Associació de veïns en les seves reivindicacions- ha explicat que s’oposen al projecte perquè no entenen “com es pot construir un equipament privat en uns terrenys destinats a ús públic”. Pons també ha posat en dubte la viabilitat econòmica del centre ja que “no existeix un projecte i no hi ha res que garanteixi que en un futur l’Ajuntament no s’haurà de fer càrrec de la piscina”.

Per la seva banda, el president de l’Associació de veïns, Pedro Vallejo, ha explicat que sempre s’han oposat al projecte. Per tal d’aturar-lo l’any passat van presentar al·legacions al mateix i 164 firmes en contra i van proposar al consistori fer aquests equipaments a la zona de Montalpark. Vallejo també expressat els seus dubtes sobre la viabilitat econòmica del centre i la seva por que finalment sigui l’Ajuntament qui s’hagi de fer càrrec dels equipaments.

Sobre les protestes veinals, l’alcalde de la població, ha dit que tenen un rerefons polític i que no entén com pot haver queixes per la construcció d’uns equipaments que actualment cap Ajuntament pot permetre’s construir”. Miquel Ángel Martínez també ha explicat que el consistori ha preguntat els veïns de la zona i aquests han donat la seva conformitat al projecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*