Uncategorized

Els alumnes de l’escola d’Hortsavinyà tornen a classe

Els 23 alumnes de l’escola rural d’Hortsavinyà (Tordera) han tornat a classe aquest dilluns després de dues setmanes. Els pares dels nens van decidir el passat 27 d’abril no portar els seus fills a l’escola com a protesta per la tornada a la feina de la directora de l’escola -que estava de baixa- i amb la que mantenien un conflicte originat per la no continuïtat d’una mestre.

En un comunicat, els pares “reconeixen i agraeixen el bon criteri del Departament d’Ensenyament en el nomenament dels mestres substituts” i afegeixen que “desitgen una solució immediata que és tan simple com mantenir els mateixos mestres dels darrers mesos i que la directora no torni a l’escola tal com es va comprometre Ensenyament”. Aquest dilluns els pares i el Departament d’Ensenyament han mantingut una reunió per tal d’abordar la qüestió.


Un conflicte que s’origina a finals del curs passat

El conflicte es va originar a finals del curs 2010-2011 quan, segons els pares, la directora de l’escola els va comunicar que una de les mestres no continuaria en el seu lloc de feina el proper curs. Un dels portaveus dels pares, Fernando Serrano, ha explicat a maresme360.cat, que ni la directora ni el Departament d’Ensenyament els van aclarir els motius de la marxa de la docent i que van ser ells mateixos els que més tard van esbrinar que la marxa de la mestre es devia a diferències personals amb la directora.


Publicitat

A partir d’aquest moment -expliquen els pares- l’ambient es va enrarir, el que va afectar els nens i va provocar que els pares acabessin demanant la dimissió de la responsable del centre que, per la seva banda, va agafar la baixa laboral a finals de l’any passat.

El conflicte revifa quan la directora comunica als pares que torna a la feina a finals d’aquest mes d’abril i aquests decideixen no portar els seus fills a l’escola en senyal de protesta. Es queixen que la directora ha deixat de banda el projecte educatiu que defineix l’escola d’Hortsavinyà, l’única que existeix actualment al Maresme i que va ser recuperada el 1999 després de 30 anys de reivindicacions, i del silenci del Departament d’Ensenyament.

Els pares, que durant aquests dies han portat els nens a una de les masies del voltant per fer diverses activitats, també han denunciat que la directora ha tornat a la feina per no deixar de cobrar uns complements salarials i que, fins i tot, ella mateixa els va comunicar que si els pares li pagaven aquesta diferència econòmica, continuaria de baixa. També han expressat la seva por a que Ensenyament vulgui acabar tancant l’escola amb la proposta de vinculació a un centre de Tordera.


Ensenyament defensa la directora del centre

Des del Servei Territorial d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental expliquen que el trasllat de la mestre a una altra escola a finals del curs passat no és un acomiadament sinó que es tracta de la finalització d’una comissió de servei, és a dir, d’un trasllat temporal de destinació. Tot i no voler entrar a valorar les causes “subjectives” del conflicte, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental, Josep Vicent García, ha explicat a aquest portal que el seu departament no pot traslladar la directora del seu lloc de feina ja que té una plaça guanyada i no hi ha cap expedient obert contra ella. “Fer el contrari seria prevaricar” explica García.

El director territorial d’Ensenyament ha negat que el seu departament no s’hagi posat en contacte amb els pares i ha recordat l’imperatiu legal de portar els nens a l’escola. També s’ha mostrat partidari d’adherir l’escola d’Hortsavinyà a algun dels centres de Tordera per tal que els nens puguin fer un cop a la setmana alguna activitat fora de l’escola rural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*