Amer La Selva Portada Societat

Comença l’assaig clínic de la vacuna d’Hipra contra la Covid

Una profesional de medicina explica el procediment a un dels participants de l'assaig de la vacuna d'Hipra.

Una profesional de medicina explica el procediment a un dels participants de l’assaig de la vacuna d’Hipra. Foto: ICS

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha anunciat l’inici aquesta setmana de l’assaig clínic en humans de la vacuna contra la Covid-19 de l’empresa selvatana Hipra, amb seu a Amer. En els darrers dies s’ha administrat la vacuna que s’està testant a un total de 25 persones mentre que a altres 5 se’ls ha subministrat una de de Pfizer. Totes són persones voluntàries de 18 a 39 anys que no han tingut la Covid-19 i que encara no han estat vacunades. Els assajos es fan a l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona i a l’Hospital Clínic de Barcelona. Els voluntaris rebran dues dosis en un plaç de tres setmanes.

Segons expliquen des de l’ICS en una nota de premsa, aquesta és la fase I/IIa i l’objectiu és avaluar la seguretat i la capacitat de la vacuna de generar immunitat davant el virus de la Covid. Els investigadors esperen obtenir els resultats d’aquest assaig en dos o tres mesos. Segons han explicat aquest divendres en una roda de premsa un assaig estàndard sol durar un any.

Aquesta és la Fase I/IIa, que té com a objectius avaluar la seguretat del vaccí i la immunogenicitat, és a dir, la capacitat per generar resposta immunitària. Els investigadors preveuen tenir els resultats d’aquesta fase en dos o tres mesos i han indicat que un assaig clínic estàndard sol durar un any.


Publicitat

Unes 400 persones han respost a l’anunci de cerca de voluntaris per testejar la que ja és la primera vacuna contra la Covid-19 que es prova en humans a l’Estat espanyol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*