Economia Portada

El preu de la llum registrarà aquest dijous un nou màxim històric

El preu de la llum bat un nou rècord històric. Foto: Albert Cadanet/ACN

El preu de la llum bat un nou rècord històric aquest dijous. Foto: Albert Cadanet/ACN

El preu de la llum a l’Estat espanyol registrarà aquest dijous un nou rècord històric i, per primera vegada, l’import del MWh (Megawatt/hora) superarà els 120 euros, situant-se en una mitjana de 122,76 euro. Són dades que ha fet públiques aquest dimecres l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat . Fins ara, el dia més car del preu de l’electricitat va ser el passat 13 d’agost, quan el preu va arribar als 117,29 euros per MWh, coincidint amb plena onada de calor.

L’hora més cara per utilitzar electrodomèstics aquest dijous serà de nou a deu de la nit, quan el MWh tindrà un import de 129,81 euros. La més barata serà d’onze a dotze del migdia, quan el preu de l’electricitat se situarà en els 119,95 euros per MWh.

El preu de la llum d’aquest dijous és 3,4 vegades més alt que el preu mitjà que es va registrar l’agost de l’any passat, quan l’import del MWh es va situar en els 36,2 euros. L’estiu passat, però, els preus van baixar notablement per la caiguda de la demanda provocada per la crisi de la covid-19. En l’acumulat de l’any, l’import de l’electricitat s’ha multiplicat per tres, després que el preu mitjà del MWh durant el darrer mes de desembre fos de 41,97 euros.


Publicitat

La pujada arriba després que els preus durant l’últim cap de setmana no baixessin dels cent euros per MWh, un import considerable, tenint en compte que els dissabtes i diumenges els preus acostumen a reduir-se per la caiguda de la demanda. L’augment del preu del gas –la matèria primera que utilitzen les centrals de cicle combinat- i l’encariment dels drets d’emissió de diòxid de carboni són alguns dels factors que més han influït en l’augment del preu de la llum.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*