Canet de Mar Portada Societat

Canet Rock diu que quan la variant delta era “incipient” era “difícil preveure” els contagis

canet rock contagis

Pla general del públic durant l’actuació de Stay Homas al Canet Rock. Foto: Gemma Aleman/ACN

La directora del festival Canet Rock, Gemma Recoder, ha defensat que l’edició d’enguany va seguir “els protocols establerts” pel Departament de Salut. També ha explicat que es va dur a terme un dispositiu de cribratge contra la COVID-19 que va “funcionar” detectant 152 positius asimptomàtics. En aquesta línia, Recoder ha dit que “tan sols uns dies abans del festival era molt difícil preveure que l’índex de transmissió que van detectar els cribratges serien tan alts, ja que la variant delta en aquells moments era molt incipient”.

Les declaracions de la directora del Canet Rock d’aquest dimecres han coincidit amb la publicació de les dades de l’estudi clínic als festivals Vida, Cruïlla i Canet Rock. Tots tres festivals es van celebrar a l’inici de l’explosió de casos per la cinquena onada. Segons informa Salut, els assistents d’aquests festivals van tenir entre un 1,35 i un 2,6 més de possibilitats de contagiar-se respecte a la població que no hi va anar.

Recoder ha volgut puntualitzar que durant el període en el qual es van celebrar el Vida, el Cruïlla i el Canet Rock hi havia 8.000 positius diaris. La directora del festival de Canet de Mar també ha dit que “només el 2,8% de contagis que es van declarar a Catalunya en aquelles setmanes es poden atribuir als tres festivals. A més, Recoder ha reiterat que malgrat que els contagis “podrien atribuir-se” als festivals, “ningú sap segur que s’hagin contagiat” en l’esdeveniment.


Publicitat

Tot i això, Gemma Recoder subratlla que l’estudi “serveix per continuar treballant” amb la conselleria “perquè la cultura sigui tan segura com sigui possible i no s’hagi d’aturar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*