Economia Maresme Portada

El turisme de proximitat s’imposa al Maresme durant el mes de juny

Turisme Maresme

Part d’una ruta turística del Maresme: Foto: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Uns 175.000 turistes han visitat el Maresme durant el mes de juny. El turisme de proximitat ha representat més d’un 80% del total. Una tendència que es va començar a veure l’any passat arran de la pandèmia de la COVID-19. Tot i que el turisme català continua imposant-se al Maresme, el percentatge de turisme estranger ha pujat fins a un 12,4%. Així ho mostra l’Informe d’ocupació d’allotjaments turístics de la província de Barcelona.

En total, s’han superat les 400.000 pernoctacions. Aquesta xifra fa del juny el mes amb més pernoctacions del que portem d’any. En aquesta línia, els establiments hotelers del Maresme han registrat prop d’un 40% de taxa d’ocupació, superant les expectatives del sector. De fet, el tipus d’allotjament més demandat pels turistes internacionals ha sigut l’hotel.

La taxa d’ocupació s’ha situat sobre el 30% als càmpings, i al turisme rural ha fregat el 20%, amb una clientela autòctona gairebé completament. Els càmpings del Maresme són més optimistes aquest estiu, en relació amb la valoració de l’any passat.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*