Economia La Selva Portada Vilobí d'Onyar

L’ampliació del Prat permetrà la construcció d’una estació de TGV a Vilobí

Aeroport de Girona

L’acord per a l’ampliació de l’Aeroport del Prat de Barcelona anunciat aquest dilluns permetrà la construcció d’un baixador del tren d’alta velocitat a l’aeroport de Girona – Costa Brava, a Vilobí d’Onyar. Es tracta d’una antiga demanda del territori que es podria concretar al voltant del 2026 segons els termes de l’acord anunciat entre la Generalitat i el govern de l’Estat. I és que l’ampliació de l’aeroport de Barcelona passa per connectar amb alta velocitat aquesta infraestructura amb els de Girona i Reus per tal de contribuir a la seva descongestió. En el cas del de Vilobí, el Ministeri de Transports ja ha iniciat la redacció de l’Estudi Informatiu seguint el protocol signat al març el 2019. L’ampliació de la infraestructura suposarà en total una inversió de 1.700 milions d’euros entre els anys 2022 i 2031.

Pel que a l’aeroport del Prat l’ampliació consistirà en l’allargament de la tercera pista i en la construcció d’una terminal satèl·lit. La distància de la prolongació de la tercera podria ser de 500 metres tal com defensa Aena, però aquest extrem encara està per concretar. La ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha qualificat l’acord de “grandíssima notícia” perquè permetrà que l’aeroport es converteixi en un ‘hub’ intercontinental. La ministra portaveu també ha subratllat que suposarà la creació de 83.000 llocs de treball directes i 365.000 en total.

El projecte però, haurà de rebre el vistiplau de la Comissió Europea ja que l’ampliació de l’aeroport barceloní implica la invasió d’una zona protegida mediambientalment i s’hauran d’establir unes compensacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*