Blanes Educació La Selva Portada Societat

Blanes rehabilitarà l’antiga escola Carles Faust per fer-ne un centre de formació

Antiga escola Carles Faust

Pla mitjà de l’antiga escola Carles Faus de Blanes. Foto: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes rehabilitarà l’antiga escola Carles Faust, situada al nord del municipi. L’objectiu és poder fer-ne un nou centre de formació que, alhora, serveixi com un dinamitzador econòmic. En aquest sentit, es vol rehabilitar l’antic equipament escolar i adequar-lo per poder impartir, entre d’altres, accions formatives vinculades amb el món de la construcció. Aquestes formacions serien de caràcter dual, és a dir, es comptaria amb la col·laboració del sector privat.

Aquesta proposta es va aprovar per majoria del ple de Blanes amb dinou vots favorables i només l’abstenció de dos regidors de Ciutadans. La rehabilitació de l’antiga escola Carles Faust pretén poder ampliar l’actual oferta formativa que hi ha al municipi amb una que estigui adaptada a les empreses i a les persones aturades a Blanes.

L’antiga escola Carles Faust es va construir l’any 1970. Aviat, però, es va fer petita i va quedar en desús quan va entrar en funcionament el nou edifici escolar.  Finsa ara, la prioritat de l’Ajuntament de Blanes ha sigut recuperar els antics pisos per a mestres per destinar-los a resoldre casos d’emergència per a famílies vulnerables. De fet, el consistori havia pensat destinar l’antiga escola a usos sòcioculturals. Ara bé, l’actual equip de govern ha apostat per encarar-ho a la formació professional dual.


Publicitat

En l’àmbit privat, la Unió d’Empresaris de la Construcció ja s’ha interessat per trobar a Blanes un espai formatiu. De fet, tot apunta que es presentaran al concurs públic que s’organitzarà, juntament amb altres empreses i institucions que també vulguin concorre-hi. Tot i això, el nou centre seguirà sota control de l’Ajuntament de Blanes i, com a mínim, el 50% de l’espai docent es destinarà a usos municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*