La Selva Lloret de Mar Portada Salut Societat Uncategorised

Quatre casals d’estiu de Lloret participen en una prova pilot per fer-se tests d’antígens automostra

automostra test antígens

Una monitora fent-se un test d’antígens. Foto: Carola López/ACN

Quatre casals d’estiu de Lloret de Mar han participat en una prova pilot per fer-se tests d’antígens automostra. L’objectiu era veure fins a quin punt és viable i té prou acceptació aquest tipus de cribratge en el món del lleure. En total hi han participat 75 joves de més d’onze anys i els monitors dels grups dels casals d’estiu.

Aquesta prova pilot, de caràcter voluntari, ha sigut organitzada per l’Ajuntament de Lloret i el Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les ITS i SIDA a Catalunya (CEEISCAT). Els tests d’antígens que s’han fet els joves eren a partir de mostres nasals que ells mateixos s’extreien. Els participants rebien un sobre amb una enquesta sobre la COVID-19 i amb tot el material necessari per fer-se el test. Després, un equip d’investigadores explicava com havien de prendre’s la mostra.

D’entre tots els participants, només un usuari va sortir positiu o es a fer la PCR al CAP de Lloret. Preventivament, també es va confinar tot el grup del casal, tal com marca el protocol de seguretat.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*