La Selva Portada Societat Tossa de Mar

L’equip OceanCats enceta la primera travessia d’anada i tornada a rem entre Tossa i Sóller

Equip OceanCats recollint microplastics

L’equip OceanCats recollint microplàstics del mar. Foto: OceanCats

Aquest diumenge 1 d’agost, l’equip OceanCats ha encetat una travessia entre Tossa de Mar i la vila de Sóller, a Mallorca. Per primer cop a la història, l’equip de rem oceànic cobrirà la distància total de 450 quilòmetres d’anada i tornada que hi ha entre les dues localitats. La durada estimada de la travessia pot variar entre els 6 i els 8 dies.

La travessia té un objectiu doble. En primer lloc, pretén sensibilitzar i posar de manifest el greu problema que causen els plàstics al mar. Per això, es realitzaran diversos mostrejos científics de microplàstics durant el trajecte. D’aquesta manera s’obtindràn mostres que seran entregades als laboratoris de la Universitat de Barcelona. El centre farà un anàlisi d’aquests microplàstics per tal de determinar-ne la forma, el color i l’abundància.

Per altra banda, la travessia commemora que fa 700 anys que la primera embarcació de cabotatge va salpar de les platges de Tossa en direcció a l’illa de Mallorca. Aquest vaixell transportava suro i, en arribar a l’illa, es va intercanviar per sal. En aquest sentit, l’alcalde de Tossa de Mar, Ramon Gascons, entregarà a l’equip OceanCats un farcell de suro provinent del massís de Cadiretes. Aquest farcell serà entregat a l’alcalde de Sóller qui, a canvi, farà entrega de sal. Aquesta serà entregada, al seu retorn, al poble de Tossa.


Publicitat

Un repte per conscienciar

El repte s’inclou dins del projecte OCEANCATS. Aquest projecte té l’objectiu de traslladar a la societat la problemàtica que pateixen els nostres mars i oceans amb l’excés de productes d’origen plàstic. En aquesta línia, l’equip també realitza xerrades divulgatives en centres educatius i fa reptes esportius “extrems”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*