Cultura La Selva Portada

Santa Coloma estrenarà al setembre el primer festival itinerant de microdansa

Escenari del Festival Internacional de Microdansa Itinerant a Santa Coloma de Farners

El cub obert dins del qual es ballaran la majoria d’espectacles del primer festival de microdansa, el 15m2. Foto: Última vèrtebra

Un espai de quinze metres quadrats i un temps de només 20 minuts. Són les característiques del Primer Festival Internacional de Microdansa Itinerant que s’estrenarà el 3 i 4 de setembre a Santa Coloma de Farners. El ’15m2′ és un festival itinerant que enguany neix a la capital de la comarca de la Selva i comptarà amb la participació d’una desena de companyies.

En aquesta primera edició del setembre, les propostes s’inspiren en l’obra del pintor local Josep Beulas, coincidint amb el centenari del seu naixement. Els espais que acolliran la primera edició del festival seran la Casa de la Paraula, el parc de Sant Salvador, el Jardí de la Ratafia, la Biblioteca Joan Vinyoli i la Plaça Farners. L’accés serà gratuït amb reserva prèvia.

Vuit de les companyies participants han estat escollides mitjançant una convocatòria pública. Les altres dues han sigut escollides directament pels organitzadors del festival. Azucena Momo i Laia Pujol, Agnès Balfegó, Oskar Luko, Nil Verdú i Paula Ríquez, són alguns dels artistes que presentaran la seva proposta de microdansa a la primera edició del festival.


Publicitat

El pressupost de la iniciativa ronda els 9.000 euros i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i de la Diputació de Girona. També la de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i la del Departament de Cultura de la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*