La Selva Portada

Denuncien una parella de Santa Coloma per tenir diversos animals en condicions lamentables

Un dels gossos rescatats de la finca de Santa Coloma de Farners

Un dels gossos que el Seprona va rescatar de la finca de Santa Coloma de Farners, on hi havia animals en condicions pèssimes. Foto: cedida a l’ACN per la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha denunciat una parella de Santa Coloma de Farners per tenir diversos animals en condicions lamentables dins una finca. Els agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) van trobar un cavall, quatre gossos, un gat, aus de corral i coloms del tot desnodrits, sense aigua i envoltats d’excrements. Els animals estaven plens de paràsits i alguns tenien malalties a la pell. En aquestes circumstàncies, doncs, la Guàrdia Civil ha obert diligències per un delicte de maltractament animal per abandonament.

Segons informa el Seprona, la primera actuació va ser el dia 10 de juny d’enguany. El cos va rebre una trucada alertant-los que en una finca de Santa Coloma de Farners hi havia un cavall i diversos animals que estaven del tot abandonats. Els agents van anar fins allà i van descobrir que els seus propietaris els tenien en condicions lamentables.

La parella tenia els animals lligats o tancats durant tot el dia, no els donava ni aigua ni menjar i tampoc els retirava els excrements. Els animals tenien paràsits arreu del cos i alguns d’ells, fins i tot, havien desenvolupat malalties cutànies. A més, enmig dels residus, els agents del Seprona van trobar-hi diferents aus mortes.


Publicitat

D’entrada els agents van donar aigua neta als animals. Després, van posar-se en contacte amb l’Ajuntament perquè se’ls traslladés a una protectora. Els quatre gossos i el gat van ser traslladats a les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS), a Tossa de Mar, on se’ls fa seguiment veterinari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*