La Selva Maresme Portada Societat

La cinquena onada obliga a restringir l’activitat de CAPS i hospitals

El CAP de Malgrat forma part de l'ABS Malgrat-Palafolls

CAP de Malgrat de Mar. Foto: CSMS

La incidència de la cinquena onada de la covid-19 a Catalunya ha portat al Servei Català de la Salut a ordenar que els centres d’atenció primària (CAP) i els hospitals només atenguin urgències i l’activitat que sigui inajornable. Fonts de Salut han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que “es reserva tota la capacitat per a activitat urgent i emergent o no ajornable. La mesura afecta tots els nivells assistencials i també els centres privats. L’objectiu és preservar les vacances dels sanitaris i poder atendre l’alta demanda de casos covid.

La resolució té una vigència màxima de tres mesos. La previsió és que en els propers 10 dies el nombre de pacients ingressats per coronavirus als diferents hospitals del país continuï en augment. Des de Salut també assenyalen que la pressió actual sobre el sistema sanitari és “proporcional” als nivells de la primera onada, tant a l’atenció primària, com al 061 i als hospitals.

Desprogramació “generalitzada”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit aquest dijous que la majoria de centres sanitaris ja estaven desprogramant activitat des de feia dies. És el cas de l’Hospital de Calella on, des de la setmana passada, ja s’està ajornant tota l’activitat no essencial.


Publicitat

Ara hi ha 2.028 pacients ingressats a planta als hospitals i 458 persones a les UCI. La previsió és arribar a les 500 aquest cap de setmana. Segons Salut, a partir d’aquesta xifra la desprogramació és “generalitzada” atenent a criteris clínics i a partir dels 650 pot arribar a afectar processos urgents. Però sempre tenint en compte quan no és estiu, època en la que la demanda d’assistència sanitària augmenta considerablement en zones turístiques com l’Alt Maresme i la Selva Marítima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*