La Selva Política Portada

Independents de la Selva presentarà mocions als Ajuntaments en contra de la nova llei de salvaments

Bombers

Bombers voluntaris de Malgrat de Mar durant una actuació. Foto: Bombers Malgrat

Independents de la Selva presentarà mocions als Ajuntaments on té representació -entre ells Santa Coloma de Farners, Vilobí d’Onyar, Sant Hilari Sacalm o Arbúcies- en contra de la nova Llei estatal de de coordinació dels serveis de prevenció, extinció d’incendis i salvaments. Aquesta moció ja va ser aprovada en el darrer plenari de la Diputació de Girona i, ara, l’objectiu és que el món municipal també es posicioni en contra de la nova llei que vol aprovar el govern de Pedro Sánchez.

La diputada d’Independents de la Selva a la Diputació de Girona i exalcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich, considera que aquesta llei “atempta contra la pròpia operativitat del cos [de Bombers], ja que si s’aprova representarà la desaparició dels voluntaris dins el cos”. La moció també recull que “l’Estat, emparant-se amb l’excusa de millorar drets laborals, vol centralitzar tot el sistema d’extinció i salvaments de l’Estat espanyol”.

La moció que els Independents de la Selva volen fer arribar als Ajuntaments del país -a través d’Independents de Catalunya i Independents de l’Empordà-  considera la nova llei espanyola “una clara invasió de competències i posa en greu risc el nostre sistema de Bombers i Protecció Civil”.


Publicitat

El 2019 hi havia 4.392 bombers a Catalunya. D’aquests, 2.260 són funcionaris, 2.132 són Bombers Voluntaris i 623 Bombers de l’Ajuntament de Barcelona. El cos també compta amb el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) que té seus a Cerdanyola del Vallès, Olot i la Seu d’Urgell) amb un total de 75 efectius específicament formats en l’àmbit dels salvaments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*