Cultura La Selva Lloret de Mar Portada

Lloret comença una Festa Major marcada per mesures Covid

Festa Major Lloret de Mar

Ball de la Plaça de la Festa Major de Santa Cristina a Lloret de Mar l’any 2019. Foto: Ajuntament de Lloret de Mar

Arrenca la Festa Major de Santa Cristina a Lloret de Mar. Aquest any la festivitat “recupera, en part, la normalitat” tal com expliquen des de l’Ajuntament. Tot i això, s’han adoptat una sèrie de mesures i protocols de seguretat per “aconseguir gaudir de la Festa Major sense conseqüències negatives”.

Un dels canvis principals en relació amb les mesures COVID-19 és l’obligatorietat de reservar tiquet per poder assistir a la processó en vaixell i al Ball de la Plaça. Un altre canvi és que el Ball de la Plaça del dia 24 de juliol el ballaran les Obreres del 2020 a les 19 h, perquè l’any passat no ho van poder fer. Les Obreres d’aquest any ballaran a les 20 h. Els balls es repetiran els dies 25 i 26 de juliol, respectivament. Un altre canvi és que l’Ajuntament de Lloret ha anul·lat l’estofat popular que normalment es duia a terme a la Plaça del Pi del municipi.

Com a novetat de la Festa Major d’enguany és que tots els actes de la festivitat es podran seguir en directe a través de Nova Ràdio Lloret i FITEL TV. També se’n farà una cobertura via xarxes socials. Una altra novetat és la distribució de 1.000 banderes de Lloret de Mar. L’Ajuntament posa a disposició aquestes banderes perquè les veïnes i veïns puguin engalanar els balcons amb motiu de la festa. Aquestes banderes es poden recollir a l’edifici municipal de Can Saragossa.


Publicitat

Malgrat els canvis per l’edició d’enguany, una tradició que no ha canviat és la de repartir 3.000 mocadors solidaris a través de l’Associació de Comerciants. Aquest any els diners aniran destinats a l’associació Punt d’Equilibri, una entitat que ajuda nens amb problemes d’aprenentatge i en situació de vulnerabilitat.

Una festa major amb actes paral·lels

A banda dels actes centrals de la Festa Major de Santa Cristina, des del dia 13 de juliol ja s’estan fent actes i activitats al municipi de Lloret de Mar. Algunes de les propostes paral·leles són el Clon Festival, la 35a travessia Yasuji Fusano, el torneig d’escacs i el concert de Festa Major de la Coral Ars Nova. També hi ha més activitats programades per aquest juliol com Cinema a la Fresca, el concert de MC Clan, un espectacle familiar a la Biblioteca Municipal, el 37è aniversari del Casal Muncipal de la Gent Gran, la cantada d’havaneres, visites teatralitzades, el concert d’Elena Gadel i Marta Robles o la presentació del llibre de la col·lecció Sa Caravera, núm. 4, Agustí Vila i Galí. Un mariner de terra ferma, entre d’altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*