Canet de Mar Cultura Maresme Portada

Canet Rock afirma que “no hi ha cap motiu per vincular el festival amb cap brot de COVID-19”

canet rock contagis

Pla general del públic durant l’actuació de Stay Homas al Canet Rock. Foto: Gemma Aleman/ACN

El festival Canet Rock ha assegurat aquest dilluns que “no hi ha cap motiu per vincular el festival amb cap brot de COVID-19”. Així ho han dit els organitzadors, encara a l’espera de les dades epidemiològiques que ha de fer públiques el Departament de Salut. El festival recorda que es van fer més de 22.000 testos d’antígens en un dia, detectant 152 positius asimptomàtics que haurien pogut ser un risc en qualsevol altre espai no controlat.

Els organitzadors del Canet Rock indiquen que el festival es va dur a terme avalat per un protocol específic que “garantia la seguretat sanitària d’aquest esdeveniment de característiques especials”. El festival també remarca que ha treballat de costat amb les autoritats sanitàries per establir “uns protocols de seguretat que es van complir rigorosament”. A més, el Canet Rock es mostra orgullós per haver participat en una prova que “hauria de servir per trobar noves fórmules per realitzar més activitats culturals segures”.

Demanda a l’empresa encarregada del servei de testatge

Canet Rock demandarà AINA Group, l’empresa responsable de l’aplicació de mòbil fallida i de l’equip humà per als testos d’antígens del festival. El festival assenyala que l’empresa “no va complir el seu contracte”. Tot i que tots els assistents al festival van accedir-hi amb un resultat negatiu, el Canet Rock remarca “els incompliments i les negligències de l’empresa”.


Publicitat

El festival no va poder fer servir l’app que havia de recollir i comunicar la informació dels testos, després que aquesta fallés el dia abans al festival Vida. En aquesta línia, el Canet Rock va haver d’improvisar un sistema alternatiu. A més, l’empresa només hauria proveït un 25% del personal compromès per dur a terme el cribratge. El contracte tenia un cost de 200.000 euros, la meitat del qual ja s’ha abonat. Per burofax, Canet Rock ha sol·licitat la devolució de l’import a l’empresa i li ha comunicat la intenció de demandar-la.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*