Blanes La Selva Lloret de Mar Portada

Lloret i Blanes engeguen un procés per la redacció del ‘Pla d’ordenació forestal’

Ajuntament de Lloret de Mar. Foto: Aj. Lloret

Els Ajuntaments de Lloret de Mar i Blanes, juntament amb la Diputació de Girona, han engegat projectes d’ordenació forestal municipal. Aquests projectes s’inclouen dins del marc del ‘Pla de serveis d’assistència en matèria de gestió forestal i prevenció d’incendis de la Diputació’.

Els projectes d’ordenació dels municipis de Lloret i Blanes seran els segons instruments de gestió conjunta d’aquesta tipologia. La superfície forestal prevista en aquest ‘Pla d’ordenació’ és de 4.705 hectàrees, superfície que representa el 70% del territori de Lloret i Blanes. Es preveu tenir disponible el document a finals de setembre.

Aquest dijous, el Teatre de Lloret de Mar ha acollit la primera reunió del procés de redacció del ‘Pla d’ordenació forestal’. La presentació de l’acte ha sigut a càrrec dels regidors delegats dels dos consistoris, de tècnics de la Diputació de Girona i de serveis territorials a Girona del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En total hi han assistit 64 persones, 50 de les quals són propietaris forestals de Lloret i Blanes. També hi han sigut representants de l’ADF i associacions vinculades amb la mala gestió forestal. També hi ha participat ARTIOCAT, empresa encarregada de la redacció del ‘Pla forestal’, i tècnics municipals i del Consell Comarcal de la Selva.

La sessió s’ha fet amb motiu de donar a conèixer l’instrument d’ordenació forestal i, també, per establir un marc de diàleg i intercanvi de problemàtiques en relació amb la gestió forestal. També s’han comentat inquietuds sobre l’aprofitament de recursos forestals, prevenció d’incendis, adaptació al canvi climàtic i sobre la preservació i la conservació del territori.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*