La Selva Lloret de Mar Portada Societat Tossa de Mar

8 cases desallotjades i 3,2 hectàrees cremades en l’incendi entre Lloret i Tossa

Els Bombers de la Generalitat treballen des d’aquest dimarts al matí en un incendi forestal entre Lloret de Mar i Tossa de Mar. El foc ha començat poc després d’un quart de dotze del migdia a la carretera GI-682 quan una furgoneta s’ha incendiat i el foc s’ha estès al bosc. Fins al lloc, s’hi havien desplaçat en un primer moment 21 dotacions terrestres i set aèries però poc més tard les dotacions terrestres s’han ampliat a 36 i les aèries a vuit.

Concretament treballen un helicòpter de comandament, un de coordinació, quatre bombarders i quatre avions de vigilància i atac. L’incendi afecta al voltant de 3,2 hectàrees, segons els Agents Rurals. Les flames han obligat a desallotjar preventivament vuit cases properes pel fum, segons han informat els Mossos d’Esquadra, que també han tallat la carretera GI-682 en els dos sentits de la marxa.

Les flames han anat en ascendent fins arribar a dalt de tot d’una carena, on es concentren els esforços dels bombers i on s’estan produint focus secundaris. Tot i això, el foc ha anat perdent intensitat i queda flama en un terç de la superfície afectada. Els Bombers estan remullant la zona on ja no hi ha flama per evitar revifalles. Del total de 3,2 hectàrees afectades pel foc, 0,6 són forestals. La resta, és vegetació urbana de la urbanització Font de Sant Llorenç.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*