Economia Maresme Portada

L’atur al Maresme baixa al juny apropant-se a xifres prepandèmia

Oficina del SOC. Foto: Gencat

Oficina del SOC. Foto: Gencat

La taxa d’atur maresmenca aquest juny és del 12,68%. Aquesta xifra representa una disminució del 7,70% en relació amb el maig i un descens del 8,31% respecte al juny del 2020. Així ho mostra el Report d’Atur, elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme,

En xifres absolutes, 27.146 persones estan inscrites a les oficines d’ocupació del Maresme, una dada similar a la del febrer del 2018, però encara per sobre de la del març del 2020. Així doncs, les dades d’atur d’aquest mes de juny no arriben a les xifres prèvies a l’esclat de la pandèmia, però s’hi acosten. Tot i això, la taxa d’atur al Maresme (12,68%) encara és superior a la provincial (12,17%) i a la catalana (11,95%).

Aquest descens de les persones en situació d’atur al Maresme s’ha generalitzat a tots els sectors econòmics en un marge de reducció que va del 5,18%, registrat a la indústria, fins al 14,76%, d’agricultura.


Publicitat

Convé precisar que les dades d’atur no recullen les persones que es troben afectades per expedients de regulació temporal de l’ocupació (ERTO). Tot i no disposar informació sobre quantes persones es troben en aquesta situació actualment, entre gener i maig es van aprovar 317 nous ERTO. Aquesta xifra hauria afectat 2.007 persones treballadores al Maresme.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*