Calella La Selva Lloret de Mar Malgrat de Mar Maresme Portada

Els operadors turístics retornen els joves belgues allotjats a la Selva Marítima i l’Alt Maresme pels casos de coronavirus

Un jove amb maletes a Lloret de Mar

Un jove amb maletes a Lloret de Mar. Foto: Gemma Tubert/ACN

Els operadors turístics ja estan retornant cap a Bèlgica els grups de joves que estaven passant les seves vacances a la Selva Marítima i l’Alt Maresme, concretament als municipis de Lloret de Mar, Malgrat de Mar i Calella. Ho fan després de l’increment de casos de covid-19 i d’haver-se detectat diversos positius entre els joves. Al touroperador Summer Bash, que ja ho havia anunciat, s’hi ha afegit també Jongerentravel.
Una trentena de joves han marxat aquest dijous per la tarda des de Lloret de Mar en un autobús que no s’aturarà fins arribar a destí. El Gremi d’Hostaleria de Lloret diu que només els consten sis infectats al municipi d’un grup de quinze joves i es mostra “preocupat” perquè la decisió dels operadors no generi un efecte rebrot.

Ball de xifres segons la font

Aquest dijous s’han fet públiques diverses xifres sobre els contagis a l’Alt Maresme i la Selva Marítima. L’operador Summer Bash ha parlat de 15 positius mentre que des del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar diuen que només tenen constància de sis contagis d’entre un grup de 300 joves que mou aquest operador.

El president del gremi, Enric Dotras, explica que aquest touroperador tan sols en tenia quinze allotjats en un hotel de Lloret. I que sis d’ells han donat positiu per coronavirus.


Publicitat

“A partir d’aquí, el govern belga i l’agència han decidit traslladar-los a tots de retorn a Bèlgica, tant als que han donat negatiu com als positius”, concreta Dotras. El president del gremi també explica que, en el cas dels joves infectats, s’han seguit tots els protocols pertinents. “S’han quedat confinats a les habitacions, en espera que se’ls traslladés a un hotel refugi o, en aquest cas, se’ls repatriï”, concreta Dotras.

“No és agradable i no ajuda”

El president del gremi tem que la decisió dels operadors belgues provoqui un efecte rebot i admet que la situació “no és agradable”. “Primer per als mateixos joves, que esperem que es recuperin un cop passada la quarantena, però evidentment, també com a imatge de destí i de país”, admet Enric Dotras.

El gremi pensa que la tornada dels joves belgues “pot tenir efectes negatius”, tot i que Lloret de Mar hagi fet els deures. “Tots els hotels i el seu personal estan formats sobre com aplicar els protocols covid”, subratlla Dotras.

El president del Gremi d’Hostaleria admet que entre setmana l’ocupació hotelera és “relativament baixa”. Ronda el 30%, un percentatge que als caps de setmana puja fins al 70%. Enric Dotras explica, però, que ja estan rebent cancel•lacions, sobretot de grups. “I tot això no hi ajuda”, diu en referència al cas dels joves belgues.

“De moment, les reserves directes es mantenen; però sí que s’estan suspenent operatives de grups”, diu Enric Dotras. I conclou: “Entenem que pel fet d’anar en transport col·lectiu, cosa que genera més riscos que no pas aquells turistes que venen a Lloret en cotxe particular”.

Uns 300 joves afectats

El cas que afecta la Costa Brava i el Maresme s’ha conegut aquest dijous després que diversos mitjans belgues se’n fessin ressò. Segons recullen els rotatius, Summer Bash va fer proves ràpides a 271 joves que havien vingut a passar les vacances. Aquests tests van fer aflorar una quinzena de casos. Dos d’ells, segons els diaris, a Lloret de Mar; cinc més a Malgrat de Mar, i els vuit restants, a Calella.

Arran d’aquesta situació, el touroperador ha anunciat que suspenia tots els seus viatges previstos a la zona per no córrer “riscos”. La decisió afectaria uns 350 joves que estan estiuejant a la Costa Brava Sud i el Maresme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*