La Selva Portada Societat

ERC impulsa una moció als municipis de la Tordera per preservar-ne l’espai natural

Delta de la Tordera. Foto: Agents Rurals

Delta de la Tordera. Foto: Agents Rurals

Les seccions locals d’ERC a Blanes, Fogars, Hostalric, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera han impulsat una moció conjunta per a preservar l’espai natural de la Tordera. La proposta passa perquè els ajuntaments analitzin l’estat de la protecció en cada municipi i es duguin a terme mesures per a millorar-ne la gestió municipal.

Les seccions d’Esquerra Republicana implicades en l’espai de treball conjunt de la Tordera han redactat una moció que es debatrà als plens municipals dels municipis afectats al llarg de l’estiu. Els acords de la moció es basen en la llei de protecció dels animals i aposten per restringir l’accés al riu i promoure la sensibilització i conscienciació de la Tordera. En aquest sentit, es vol donar a conèixer la seva biodiversitat i fer palesa la importància de la seva preservació.

En concret, les seccions locals de Blanes, Fogars, Hostalric, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera proposen que cada ajuntament analitzi l’estat de protecció de la Tordera a cada municipi i desenvolupi accions per a millorar-ne la gestió municipal. En el marc de la moció les seccions locals d’aquests municipis engegaran una campanya informativa de difusió de l’entorn de la Tordera.


Publicitat

Tal com explica ERC en un comunicat, les seccions locals exigeixen “no convertir la Tordera en una platja ni una zona de pícnic”. També demanen que no es sigui un espai per a portar-hi animals de companyia i que no s’hi pugui accedir amb vehicles motoritzats privats. A més, volen prohibir la caça a la zona del riu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*