Maresme Mataró Portada Societat

Diversos detinguts a Mataró per formar part d’un grup que falsificava títols de transport

falsificacio títols de transport Mataró

Material intervingut pels Mossos d’Esquadra després dels escorcolls a la xarxa de falsificació de títols de transport públic de Mataró i Barcelona. Foto: Cos de Mossos d’Esquadra (CME)

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en la falsificació i venda de títols de transport públic del sistema integrat a l’àrea de Barcelona. Dilluns, en el marc d’un dispositiu policial, es van detenir set persones entre Mataró i Barcelona. En total, el grup hauria comès una estafa de més d’un milió d’euros.

La investigació va començar quan l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va denunciar que havia detectat, entre el març del 2020 i el març del 2021, la circulació de targetes de transport falsificades. Els Mossos van identificar un treballador del metro que havia robat bobines verges de títols de transport. Cada bobina pot arribar a confeccionar 1.950 targetes.

Els falsificadors compraven les bobines i clonaven les targetes, gairebé idèntiques als títols originals. Un cop impresos i tallats, els títols es traspassaven als distribuïdors al detall que en feien la distribució fraudulenta. En el cas de Mataró hi havia un gran mercat de compravenda d’aquests títols falsificats. Les targetes de transport falsificades donaven accés a diferents mitjans de transport com les línies de trens de rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat i la xarxa d’autobús i metro de Barcelona.


Publicitat

Aquest dilluns dia 5 la investigació va culminar amb l’entrada judicial a dos domicilis i a un bar de Barcelona. Durant els escorcolls es van intervenir diversos aparells electrònics, 13 bobines verges de títols de transport, gravadors específics de bandes magnètiques, nombrosos títols de transport falsificats i 3.700 € en metàl·lic. També es van intervenir 15 plantes de marihuana i diversos cabdells.

La investigació continua oberta i els Mossos d’Esquadra no descarten fer més detencions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*